Preskočiť na hlavný obsah

Čas na čaj alebo tea time



Cestou z práce malé zastavenie, všade zúri jeseň a tak dobre padne Zázvorový čaj.....
.... a kniha  pokračovanie  Jedz, modli sa a miluj -  Presvedčenie, teraz už s vysporiadaním sa so situáciou, keď hlavnú hrdinku americké úrady "odsúdili" na život v manželstve ....

    zopár citátov z knihy :  Neexistuje nič riskantnejšie ako manželstvo. Neexistuje väčšie šťastie ako šťastné                                
                                       manželstvo.
                                       Benjamin Disraeli,1870, v liste dcére kráľovnej Viktórie Louise, ktorým jej blohoželal k zásnubám
                                      Muž môže byť šťastný s každou ženou, pokiaľ ju nemiluje.
                                      Oskar Wilde
   
                                      Nepomenovaným problémom dneška je to, ako sa dá žonglovať s prácou, s láskou, s domácnosťou a deťmi.
                                      Betty Friedanová: Druhé štádium

                                      Manželstvo je nádherná vec. Ale je to aj neustály boj za morálnu prevahu.
                                      Marge Simpsonová

                                      Manželstvo je tá vec nášho života, ktorá sa zo všetkého najmenej týka iných ľudí, a napriek tomu do nej iní ľudia zasahujú väčšmi ako do iných vecí nášho života
                                     John Selden, 1689 ? ani sa mi nechce veriť
                                  
                                     Manželsvo je priateľstvo, ktoré uznala polícia.
                                     Robert Louis Stevenson

          Pekný víkend dievčatá :).

Komentáre

  1. Iva, ten zázvor si uvarila, alebo nastrúhala a nechala vyluhovať ?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Oľga, nastrúhala na jemnom strúhadle, v kaviarni ho ani neočistia, tak som tiež skúsila -pridala cca 2 klinčeky-nemusia byť a zaliala vriacou vodou, v zime je dobrý aj s citrónom,limetkou. Ak ešte nie si zvyknutá na zázvorový čaj, radčšej si ho nastrúhaj menej. Je dobrý s medom. Ale ja nesladím.Pekný víkend.Ahoj.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Máte radi Čínu?

Alebo ešte lepšie Kuracie na sladkokyslo? Nemusíme vystrčiť ani nos, stačí zájsť do kuchyne a uvariť . Mám recept, ktorý je fakt výborný a bleskovo pripravený.

foto z internetu
Sweet and sour chicken


4-6 kuracich pŕs, naposledy som robila z morčacích
zemiakový alebo kukuričný škrob /maizena/
olej na smaženie
vajíčka - podľa množstva mäsa

Sladkokyslá omáčka:

4 PL kečupu
1/2 pohára octu
3/4 pohára cukru
1 PL sójovej omáčky
1 strúčik postrúhaného strúčiku cesnaku
Všetko dobre premiešame.

Kuracie mäso nakrájame na ľubovolný tvar, obalíme vo vajci a potom v maizene. Smažíme na oleji do ružova. Nedávajte veľa oleja, len tak aby sa mäso vysmažilo na rýchlo. Keď ich máme vysmažené, dáme ich do pekáča a zalejeme ich sladkokyslou omáčkou. Premiešame. Dáme do rúry na 30 minút, na 180 ° C, počas pečenia 2-3 krát premiešame.  Podávame s ryžou.



Jemný čokoládový koláč

Dezert bohatý na antioxidačné látky, obsiahnuté v čokoláde a mastných kyselinách orechov ..... tak takto bol prezentovaný tento koláč v časopise. Keď ide v  podstate o zdravý recept, tak prečo ho nevyskúšať však? Ide o značne neformálny, domácky (vrch koláča popraskaný aj v časopise :)) suchý koláč, ktorý si žiada, aby bol podávaný s  džemom, šľahačkou, ovocím  ....

TORTA MORBIDA AL CIOCCOLATO
La Cucina Italiana 1-2/2013

300 g čokolády na varenie
170 ml mlieka
150 g cukru
80  g celozrnnej múky 
65  g masla
60  g maizeny
60  g orechov
2   vajcia
pomaranč, jedlá sóda, štipku soli

1. Čokoládu roztopíme vo vodnej lázni a následne schladíme s mliekom - v ktorom sme povarili pomarančovú kôru.
2. Maslo vyšľaháme s cukrom, 2 žĺtkami a štipkou soli. Pridáme na jemno nasekané orechy (ja som ich pomlela) roztopenú čokoládu, múku, maizenu, 1 ČL sódy a na koniec bielka vyšľahané so štipkou soli.
3. Vymažeme maslom tortovú formu (priemer 22 cm)vysypeme boky múkou, vyložíme dno papierom na pečeni…

BRIOCHE-CHINOIS alebo raňajky po francúzky

Brioškové pečivo patrí medzi moje naj. Ku káve alebo čaju mňam, mňam. Objavila som výborný recept s podrobným postupom na http://olivovakucharka.webgarden.cz/sladkosti/damska-jizda-s-cinanem-a-recept.html .  Vyskúšala a je to výborné, len môj sporák začína trochu haprovať, na zdesenie môjho manžela /vraj sa na to pozrie :)/ takže nebol prepečený akoby mal.

Brioche Chinois
alebo Francúzka Čína
                                                      alebo Brioška od Číňana

Cesto:  100 ml mlieka, 15 g droždia, 2 vajcia, 50 g cukru, 90 g masla, 400 g hladkej múky, štipka soli.

Krém- Creme patissiére - 3 žĺtky, 100 g cukru, 50 g hladkej múky, 500 ml mlieka, 1 vanilk.cukor

Postup:  Urobíme si kvások - do vlažného mlieka dáme trochu cukru a droždie. Poprášime trochou múky, zakryjeme utierkou a dáme do tepla. Za 10-15 minút by mal byť kvások hotový.
             Do misy dáme preosiatu múku + cukor + soľ + kvások + rozšľahané vajcia + rozpustené a vychladnuté maslo. Vypracujeme cesto. Po vypracovaní h…