Aj keď v meste už nie je po snehu ani pamiatka, len pár km od Košíc je ho tak akurát - januárovo.
A potom šup-šup na predpripravený obed Švédske mäsové guličky - Kottbullar - recept doplním neskôr :}, ten čerstvý vzduch ma nejako zmohol.
Takže potrebujeme:
500 g mletého mäsa - najlepšie 250 g hovädzieho a 250 g bravčového
cesnak, soľ, korenie - podľa chuti, hladká múka na obalenie - môže byť aj na jemno nastrúhaná strúhanka
Na omáčku: 60 g masla, 6 dl - cca 3,5 dl hovädzieho vývaru a 2,5 dl mlieka /smotany/, sójová omáčka, soľ, korenie.
Z mletého mäsa a surovín urobíme guľky a obalíme do hladkej múky /strúhanky/. Opečieme na oleji.
Potom si urobíme omáčku - rozpustíme 60 g masla /oleja/ a pridáme cca 50 g hladkej múky. Popražíme a zalejeme 6 dl vývaru - z toho aspoň 2,5 dl mlieka /alebo smotany na varenie/ ochuteného sójovou omáčkou a čierným korením - alebo si prispôsobte hustotu omáčky podľa svojej chuti. Miešame pokiaľ nám omáčka nezhustne. Dochutíme. Podávame so zemiakmi a brusnicami.
Pekný začiatok týždňa!
A potom šup-šup na predpripravený obed Švédske mäsové guličky - Kottbullar - recept doplním neskôr :}, ten čerstvý vzduch ma nejako zmohol.
Takže potrebujeme:
500 g mletého mäsa - najlepšie 250 g hovädzieho a 250 g bravčového
cesnak, soľ, korenie - podľa chuti, hladká múka na obalenie - môže byť aj na jemno nastrúhaná strúhanka
Na omáčku: 60 g masla, 6 dl - cca 3,5 dl hovädzieho vývaru a 2,5 dl mlieka /smotany/, sójová omáčka, soľ, korenie.
Z mletého mäsa a surovín urobíme guľky a obalíme do hladkej múky /strúhanky/. Opečieme na oleji.
Potom si urobíme omáčku - rozpustíme 60 g masla /oleja/ a pridáme cca 50 g hladkej múky. Popražíme a zalejeme 6 dl vývaru - z toho aspoň 2,5 dl mlieka /alebo smotany na varenie/ ochuteného sójovou omáčkou a čierným korením - alebo si prispôsobte hustotu omáčky podľa svojej chuti. Miešame pokiaľ nám omáčka nezhustne. Dochutíme. Podávame so zemiakmi a brusnicami.
Pekný začiatok týždňa!
Komentáre
Zverejnenie komentára