Preskočiť na hlavný obsah

repeat

 Aj tá zima sa dá lepšie prežiť ak vo váze mám čerstvé kvety.
 Jarné vetranie. Čerstvý a zdravý kojšovský vzduch. Cítite to jaro?
 Tieto schody som prvýkrát videla ako dievča v nejakom časopise, na doložkovej dovolenke s rodičmi v Juhoslávií v roku 1985. Viem, že ma veľmi zaujali, lebo ich vytvorila žena, emigrantka z Československa a v apríli 2013 som ich videla naživo v Prahe. Páči sa mi zažívať takéto veci.
 Moja vlastná úroda  kvetín z kojšovskej záhrady. V roku 2013 to tam veľmi nekvitlo. Bez chémie to ide ťažšie.
 Hand made vianočný pozdrav, ktorý sme robili na patchworkklube. Stačí zopár halúzok, stužiek a vlatniť napaľovaciu pištoľ. Ľudka stále niečo nové vymyslí. Je to naša šikovnica - šikovná, ta naša vedúca.
 No, nabudúce sa strafím lepšie a nazbieram aj zopár jedličkových .....
 Január 2013, áno takto vyzerajú zasnežené stromy, ale predpokladám, že si ho ešte užijeme.(teda ten sneh)
 A takto zasnežený Kojšov. Vie byť poriadne studený.
 Rok 2013 nebol môj naúspešnejší v patchworkovej tvorbe. O to viac som šila s láskou  a (značne) minimalisticky.
 Prvá návšteva trhu po zime. Na to sa stále po zime teším a tiež na cappucino s tým spojené.
 Baza na čaj. Vonia nádherne. Rovnako ako materina dúška, žihľava, šípky ....
 Jakubova torta k 16. tinám. Mala byť tvarohová, malinová, čokoládová ... tak znelo zadanie.
 Jeseň. Moje najobľúbenejšie obdobie, spojené s prechádzkami, hubami, tekvicami, sviečkami.....
 Náš nedelňajší  raňajší rituál, praženica s droždím. Mňam. A veľa cibule prosím!
 Snáď od detstva som nevidela takéhoto  veľkého slimáka a nebojácneho.
Kojšovské ovečky, kozy a bačovia. Každosobotný kolorit na chalupe.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Nestihnem

Prag from Konstantin Escher on Vimeo .     toho tak veľa ako na videu, ale o čo sa za túto nedeľu v Prahe pokúsim :))) : -    vidieť a inšpirovať sa  novými výstavnými  kúskami na http://www.praguepatchworkmeeting.com/  a nemám v úmysle sa veľmi brániťnovým skladovým zásobám vo forme látok- keby ste videli tie moje, tak by ste mi to určite zakázali, však Ľudka :))),  -   dať si kávu v mojej obľúbenej kaviarni Spomienky na Afriku, vlastne už sa volá  Cafe Ebel,myslím aspoň, http://ebelcoffee.cz/cz  -   uknižkovať sa v kníhkupectve LUXOR na Václaváku http://neoluxor.cz/pobocky/palac-knih-neoluxor/ , v nedeľu otvorené do 19,00,        alebo si len tak vyložím nôžky (počasie sa má pokaziť,tak neviem-neviem) a budem pozerať na Vltavu,        tak mi prosím poprajte šťastnú cestu a naschledanou! PS: Milá moja rodina hlásim, že opäť začnem fungovať, ako sa patrí,už sa na to teším :)))!