a takto pózoval môj muž, približne trojročný, svojmu otcovi na kojšovskej zabíjačke.
A ja tuším, odkiaľ sa vzalo jeho predsavzatie nejesť mäso a veľká láska k fotografii.
Výstavu Takí sme boli, si môžete pozrieť v Bratislave, bližšie info aj TU.
Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu) na www.nytimes.com už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho. CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1
foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené. BROWNIES na malý plech 300 g kvalitnej 74% čokolády 110 g masla 3 vajcia 90 g hladkej múky 1 pohár hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára) 1 ČL prášku na pečenie Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem
Prag from Konstantin Escher on Vimeo . toho tak veľa ako na videu, ale o čo sa za túto nedeľu v Prahe pokúsim :))) : - vidieť a inšpirovať sa novými výstavnými kúskami na http://www.praguepatchworkmeeting.com/ a nemám v úmysle sa veľmi brániťnovým skladovým zásobám vo forme látok- keby ste videli tie moje, tak by ste mi to určite zakázali, však Ľudka :))), - dať si kávu v mojej obľúbenej kaviarni Spomienky na Afriku, vlastne už sa volá Cafe Ebel,myslím aspoň, http://ebelcoffee.cz/cz - uknižkovať sa v kníhkupectve LUXOR na Václaváku http://neoluxor.cz/pobocky/palac-knih-neoluxor/ , v nedeľu otvorené do 19,00, alebo si len tak vyložím nôžky (počasie sa má pokaziť,tak neviem-neviem) a budem pozerať na Vltavu, tak mi prosím poprajte šťastnú cestu a naschledanou! PS: Milá moja rodina hlásim, že opäť začnem fungovať, ako sa patrí,už sa na to teším :)))!
Komentáre
Zverejnenie komentára